El Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha demanat aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) que imputi la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, pel cas dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada. Així es desprèn de la resolució en la qual el jutge demana el tribunal que citi com investigada Oltra en veure indicis delictius. Es remet a aquest òrgan judicial davant de la condició d'aforada de la consellera. En concret, en aquest procediment s'investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals que va patir en un centre una menor tutelada en mans de l'exmarit d'Oltra entre els anys 2016 i 2017.

L'exmarit de Mónica Oltra va ser condemnat a cinc anys de presó quan era educador d'un centre religiós d'acollida. Es tractava d'un centre privat, encara que hi havia places concertades amb la Generalitat. Va ser condemnat per un delicte continuat d'abús sexual amb prevalença a una menor de 16 anys. En el comunicat del jutjat d'Instrucció s'assegura que "ha de ser sentida com investigada en la present causa perquè la sala adopti la resolució que estimi procedent respecte al coneixement per part de la mateixa dels fets presumptament delictius atribuïts a l'aforada". Remet el cas al TSJCV a causa de la condició d'aforada d'Oltra. El jutge consiera que hi ha "indicis racionals i sòlids" de què Mónica Oltra va participar en els fets pels quals ja se segueixen diligències contra 13 d'investigats.

El TSJCV va rebutjar mesos enrere investigar Mónica Oltra davant d'una querella presentada per l'associació Gobierna-Te, presidida per la cofundadora de Vox Cristina Seguí. D'altra banda, el partit ultra Espanya 2000 representa la víctima dels esmentats abusos sexuals. La víctima és ja, en el dia d'avui, major d'edat. De tota manera, l'octubre del 2021 el jutjat va decidir arxivar aquesta causa perquè la condemna de què deriva, la dels abusos de l'educador, està pendent de recurs en el Tribunal Suprem. El cas és que, segons el jutge, la sentència no era ferma i, per tant, el relat de fets era també provisional i no estava acreditada "la perpetració del delicte".

De tota manera, l'Audiència Provincial va obligar dos mesos més tard al jutge a reobrir el cas en el qual s'acusa els treballadors d'omissió en el deure de perseguir un delicte, d'un delicte d'abandonament de menor, d'omissió d'auxili, de prevaricació i d'encobriment. Segons el tribunal, encara que el recurs davant del Suprem encara continua pendent, la sentència de condemna havia estat ratificada ja pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV).