L'absolució de Sandro Rosell després de passar 21 mesos empresonat ha reobert el debat sobre la presó preventiva. Una de les autoritats que s'ha pronunciat ha estat la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, que ha manifestat que el cas del expresident de Barça hauria de qüestionar la presó preventiva. Al seu parer cal veure si l'Estat espanyol compleix els índexs i estàndards en matèria de presó provisional que marca la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Mercè Caso creu que s'haurien de buscar mètodes "menys penosos" per contenir el risc de fuga, abans de dictar una presó preventiva.

En tot cas, Caso ha recordat que la decisió de la magistrada Carmen Lamela va ser demanada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i avalada per la sala d'apel·lacions, perquè és un "sistema de garanties", i la decisió ha estat revocada posteriorment pel tribunal que ha jutjat el cas, "posant en valor la seva independència", "actuant en consciència" i sense veure's influït pel llarg període de presó preventiva.

En tot cas, la jutge degana de Barcelona creu que la llei fa una definició "estreta" dels possibles casos que poden ser objecte de reclamació, tot i que ha recordat que el Tribunal Constitucional està revisant aquests criteris.