El jutge de l’Audiència Nacional que instrueix el cas Koldo, Ismael Moreno, ha ordenat l’entrega dels correus electrònics d’una desena d’alts càrrecs de Puertos del Estado i Adif, entitats que depenen del Ministeri de Transports, i de la subdirecció general de planificació i gestió d’infraestructures i mitjans de la Secretaria d’Estat de Seguretat, del Ministeri de l’Interior. Segons publica el diari El País, el jutge reclama a aquestes entitats que aportin “les bústies i carpetes” associades al correu electrònic corporatiu d’un grup d’alts càrrecs durant el període que va de l’1 de gener del 2020 fins a l’1 de juliol del mateix any.

Es tracta del període en què van tenir lloc les adjudicacions que ara són objecte d’investigació i que han generat un daltabaix polític a Espanya, posant a l’ull de l’huracà l’exministre del PSOE José Luis Ábalos, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, entre d’altres. La investigació vol esbrinar si els empresaris Víctor de Aldama i Juan Carlos Cueto van pagar comissions per influir en autoritats i funcionaris per aconseguir contractes de subministrament de material sanitari en el marc de la pandèmia de la covid-19.

Els correus de qui reclama el jutge del cas Koldo?

La justícia reclama en concret el material de Francisco Toledo, que ocupava en el període investigat la presidència de Puertos del Estado, i de tres dels seus subordinats (Álvaro Sánchez, secretari general de l'entitat; Aránzazu de Miguel, cap d'àrea de Contractació i Gerència de Riscos; i Belén Caballero, cap del Departament Jurídic). A Adif li reclama els correus d'Isabel Pardo de Vera, que va ocupar la presidència de l'ens en aquella època, a més d'haver estat secretària d'Estat de Transports; i de tres càrrecs més (Martín José Navarro, director de Recursos Humans; Jesús Ángel Díaz, subdirector de Prevenció de Riscos Laborals; i Michaux Miranda, director general de Gestió de Persones, de qui també en demana els arxius del període entre l'1 de setembre del 2023 i l'1 de febrer del 2024.

D'acord amb la informació que publica El País, al Ministeri de l'Interior se li reclamen els correus de l'exsubdirector general de planificació i gestió d'infraestructures i mitjans de la Secretaria d'Estat, Daniel Belmar. També reclama al Ministeri de Transports que li faciliti totes les bústies i carpetes del correu electrònic corporatiu de Koldo García, l'assessor d'Ábalos que ha generat l'actual crisi política. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!