El jutge de Barcelona que investiga els preparatius del referèndum de l'1-O ha ajornat als dos pròxims caps de setmana les declaracions de testimonis i investigats que havien de començar divendres, en els primers interrogatoris que es practiquen al jutjat en relació amb aquesta causa.

En una providència, a la que ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha accedit a la petició plantejada per algunes defenses que s'ajornessin les declaracions que el magistrat havia fixat per als pròxims divendres 2 i 11 de febrer, adduint que coincidien amb altres assenyalaments judicials.

Concretament, per divendres que ve el magistrat va fixar les declaracions com a testimonis d'un empresari i un tècnic. Per al 10 de febrer vinent, el jutge havia citat a declarar cinc investigats, entre ells l'excap de gabinet de la conselleria de Governació Jordi Cabrafiga, que es va integrar en el nucli dur de la campanya de JxCar per al 21D, i al director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI), pel seu paper l'1-O.

Davant la petició dels advocats que es canviï el dia de les declaracions, el jutge ha acordat suspendre-les i assenyalar-les per als pròxims dissabte 3 de febrer i diumenge 11 de febrer. Els caps de setmana són considerats hàbils per a les causes que estan en instrucció, encara que rarament se solen fixar declaracions aquests dies, segons han apuntat fonts jurídiques.

Aquestes declaracions de testimonis i imputats són les primeres que es practicaran en seu judicial des que el mes de febrer passat el jutge va obrir la causa, arran d'una denúncia per les revelacions de l'exsenador d'ERC Santi Vidal.

Fins ara, els interrogatoris s'havien dut a terme a les dependències de la Guàrdia Civil, cos al qual el jutge va encarregar el mes de març passat la investigació dels preparatius de l'1-O.