La magistrada Carmen Rodríguez-Medel està disposada a investigar el Ministeri d’Interior si descobreix que el cessament del coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, suposa una intromissió en una investigació judicial. Ho farà si es confirma que el ministre Fernando Grande-Marlaska ha cessat el comandament policial per haver seguit les seves instruccions i no haver informat els seus superiors de la investigació al govern espanyol per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en haver autoritzat la manifestació del 8-M a Madrid quan ja es coneixia l’amenaça del coronavirus.

La destitució de Pérez de los Cobos va tenir lloc ahir dilluns just després que la magistrada cités a declarar com a investigat per aquests fets el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco. El ministeri va justificar el cessament per “pèrdua de confiança”.

Confiança en la Guàrdia Civil

Segons informa El Confidencial citant fonts judicials, en conèixer la decisió de Marlaska la magistrada va mostrar confiança en la Guàrdia Civil i va lloar l’atestat fet per l’institut armat, alhora que valorava que s’haguessin seguit les seves instruccions de no informar de la investigacions als seus superiors. La magistrada va demanar els agents que només la informessin a ella per evitar filtracions.

A la providència en què cita el delegat del govern espanyol a Madrid, la magistrada recorda que la regulació de la policia judicial demana que els agents mantinguin una rigorosa “reserva” sobre les investigacions i que només han de retre compte al jutge. Davant d’això, té intenció de prendre accions legals si es demostra que la destitució de Pérez d elos Cobos ha estat a conseqüència de seguir les seves ordres.

Rodríguez Medel, filla i germana de guàrdies civils, va instruir el cas del màster de Cristina Cifuentes, i també va investigar Pablo Casado.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram