El jutge Manuel García Castellón de l’Audiència Nacional ha confirmat aquest divendres la presó cautelar sense fiança per a Germinal Tomàs, un dels CDR empresonats i acusats de terrorisme. Ho ha fet en una nova vista després que, aquest dijous, la sala penal del tribunal declarés la nul·litat de la seva ordre de presó. Com els altres sis, està acusat de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració per a la comissió d’estralls.

Després d’una vista de mesures cautelars aquest divendres al matí, que ha durat una hora i mitja, l’Audiència Nacional ha refet l’ordre de presó. El jutge instructor justifica que persisteixen els motius pels quals va acordar la presó provisional. La resolució sosté que, davant la gravetat dels delictes que se li imputen, existeix risc de fuga, reiteració delictiva i destrucció de proves. La Fiscalia havia demanat mantenir la presó sense fiança. També ho ha fet l'acusació popular, direcció lletrada de la qual exerceix l'ACVOT (Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes)

 

El magistrat assenyala que, amb els indicis que hi ha, ha quedat "acreditada la intervenció material i directa de l'investigat en actes que apunten a la fabricació d'explosius, havent estat detectat en llocs on s'han trobat vestigis d'aquesta fabricació". La resolució afegeix que Germinal Tomàs "ha estat reconegut com a element integrat en el grup que es dedicava a adquirir els components necessaris per a aquesta fabricació, al qual cal afegir la nota manuscrita i documentació que apunta possibles objectius de les seves futures accions, com instal·lacions públiques o torres elèctriques".

En la seva resolució d’aquest dijous, la sala penal va considerar, com ja va fer amb altres quatre detinguts, que en el moment de dictar la presó es va vulnerar l'accés als elements essencials de les actuacions, tant per conèixer l'objecte de la imputació com per impugnar la presó provisional.