El Jutjat d'Instrucció Número 13 de Madrid ha acordat arxivar la investigació que dirigia sobre la denominada Operació Catalunya arran de la querella de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell contra el comissari jubilat José Manuel Villarejo i altres agents de la Policia Nacional, als qui acusava d'estar implicats en la presumpta emissió i presentació d'informes policials "mentiders" que van portar l'Audiència Nacional a dictar la seva presó provisional. La querella de Rosell se sustentava en proves com les afirmacions de Villarejo en algunes entrevistes on confirmava que Rosell havia estat "un objectiu" de l'Operació Catalunya pels seus lligams amb l'independentisme.

Fonts judicials han confirmat que les perquisicions han conclòs, posant fi a l'acusació de Rosell contra diversos agents de la policia espanyola, imputant-los presumptes delictes que incloïen organització criminal, denúncia falsa i falsedat en document oficial, entre altres. El jutge ha pres aquesta decisió després d'haver interrogat al maig al mateix José Manuel Villarejo. En aquella ocasió, el comissari jubilat va afirmar en seu judicial que Rosell va ser "òbviament" un objectiu l'any 2012, però va assenyalar que ell mateix va advertir en aquell moment que l'empresari "no tenia res a veure amb l'independentisme". La citació de Villarejo es va produir després de la declaració de Sandro Rosell, qui el 10 de maig va ratificar la querella i va demanar al jutge arribar "fins al fons" de la investigació per "netejar" Espanya del que va denominar "trames político-policials". En el marc de les perquisicions, el jutge també va interrogar l'exinspector Antonio Giménez Raso i a l'inspector de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) Alberto Estévez.

En la querella, Rosell sostenia que "comandaments del Cos Nacional de Policia, membres del govern espanyol i dirigents del Partit Popular, juntament amb la col·laboració de periodistes i mitjans de comunicació, es van concertar per a elaborar un pla contra el moviment polític conegut com a Operació Catalunya". Segons Rosell, l'objectiu era obtenir informació i crear proves falses per a intimidar, investigar, imputar i perjudicar persones associades a l'independentisme. No obstant això, després de les diligències realitzades, el jutge ha decidit arxivar el procediment com que no ha trobat indicis dels delictes esmentats en la querella.

La defensa de Rosell presenta un recurs contra l'arxivament de la querella

La defensa de Sandro Rosell, exercida per l'advocat Pau Molins, ha anunciat que presentaran un recurs al jutjat número 13 de Madrid, que porta la investigació, al·legant que hi ha "indicis suficients" per mantenir la investigació i que arxivar-la és una decisió "prematura i precipitada".  Per altra banda, des de la defensa de Rosell al·leguen que el cas és prou greu per a seguir investigant, i afirmen que els fets "ja acreditats" presenten fets delictius "molt greus" que obliguen a desplegar la corresponent investigació judicial per esclarir tots els fets. També destaquen que algunes de les afirmacions realitzades pels investigats en les seves declaracions davant el jutge serien "falses" i que hi hauria proves suficients per establir un lligam amb entre els acusats, Villarejo i l'Operació Catalunya, amb la finalitat de desprestigiar Rosell i atacar-lo.