L'excomissari José Manuel Villarejo declararà el 7 de setembre a l'Audiència Nacional en relació amb la trobada que va tenir a Londres el juny de 2015 amb l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen, i l'expresident de Telefónica Juan Villalonga, segons assegura La Razón.

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón va decidir aquest dilluns reobrir la peça Carol del cas Villarejo. Aquesta peça investiga les relacions de l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen, amb l'excomissari José Manuel Villarejo. Segons confirmen fonts judicials, l'empresària ha estat citada a declarar com a imputada el pròxim 8 de setembre. La investigació no afecta directament Joan Carles I. El seu cas, de moment, està en mans de la Fiscalia del Tribunal Suprem.

Aquesta peça va ser oberta després de la revelació de les converses entre Corinna Larsen i l'excomissari Villarejo. A més de l'examant de Joan Carles I, el titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional també ha imputat Rafael Redondo, que va ser soci de Villarejo al Grup Cenyt, i l'empresari Juan Vilallonga, expresident de Telefónica. Estan citats a declarar un dia abans, el 7 de setembre a les deu del matí.

Els comptes a Suïssa

Aquesta no serà la primera vegada que Villarejo compareix per ser interrogat sobre la seva cita a Londres amb l'amiga de Joan Carles I. En aquesta trobada Corinna Larsen va explicar a Villarejo que el rei emèrit tenia comptes a Suïssa i va apuntar que els feia servir per amagar patrimoni a l'estranger.

Fonts del citat mitjà afirmen que en aquella compareixença, Villarejo va explicar que s'havia trobat amb Corinna per "intentar solucionar els problemes" de l'emèrit amb la seva examant. Ho va fer, segons l'excomissari, "per ordre de l'Estat" amb la finalitat d'"arreglar les coses" i per això va fer servir "la seva estructura d'empreses" (el Grupo Cenyt, la societat situada a l'epicentre de la vintena de peces del 'cas Tándem').

No afecta directament l'emèrit

Tot i que en les converses amb Villarejo Corinna va parlar dels comptes de Joan Carles I a Suïssa, aquesta peça no afecta directament les investigacions sobre el rei emèrit. Després d'avançar a Suïssa van passar a mans de la Fiscalia del Tribunal Suprem a Espanya.