La fins ara responsable d'España Gobal, Irene Lozano, ha justificat el seu desplaçament a la secretaria d'Estat per a l'Esport dient que se sent molt competent també en aquesta matèria. "Soc una persona d'intel·lecte, però crec molt en el mens sana in corpore sano", ha indicat a Onda Cero.

Lozano ha insistit també que és esportista. "He practicat esport amb assiduïtat, crec que aporta molt. Em fa molta il·lusió participar en la definició d'un nou model d'esport espanyol. Fomentar l'esport base, universitari; imbricar l'esport a la societat, lligar-ho a hàbits saludables. Estic molt entusiasmada", ha indicat.

Lozano, que també presidirà el Consell Superior d'Esports (CSE), ha explicat que allà hi aplicarà les mateixes línies que a España Global. "Em sembla que tant a la política com a l'esport es veu el millor i el pitjor de l'ésser humà. Hi ha molta més afinitat del que sembla. S'ha de posar molta conversa i diàleg en el futbol; també en la promoció internacional de l'esport. El que he estat fent a España Global té una continuïtat lògica", ha afegit.

Ha apuntat que practica senderisme i pilates, i que de jove havia jugat al hàndbol i fet natació.