El Tribunal Suprem ha anul·lat la purga a la direcció de Telemadrid que va fer l'any 2021. Aquesta va ser la primera gran decisió de l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso de la mà de Vox. Segons informa elDiario.es, la justícia ha confirmat que l'acomiadament de l'antic director d'informatius de la cadena, Jon Ariztimuño, va ser improcedent i cal indemnitzar al periodista. 

El cas d'Ariztimuño és el primer a arribar a les mans del Suprem, però no és l'únic. D'aquest purga a la direcció de Telemadrid hi ha altres càrrecs públics afectats. L'any 2021 es van treure dels seus despatxos la direcció i els càrrecs intermedis que havien arribat al mitjà l'any 2015, sota l'acord del PP i Ciutadans en l'època de Cristina Cifuentes. 

Tots van rebre la mateixa justificació pel seu acomiadament: tenien un contracte d'alta direcció i la seva estada a Telemadrid estava lligada a la del ja desaparegut José Pablo López, qui era el director general i el primer a ser destituït. Justament per això, el Suprem considera, entre altres motius, que l'acomiadament d'Ariztimuño és improcedent. El tribunal apunta que es va decidir el seu acomiadament quan López va marxar.  Actualment, Ariztimuño treballa a RTVE

L'ombra d'Ayuso a la investidura 

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha estat en el punt de mira durant la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Ayuso s'ha apropat als mitjans si aprofitat l'atenció. Per exemple, no ha dubtat en aprofitar el focus mediàtic per carregar contra els socialistes. Ha censurat que el PSOE es lliuri "sense línies vermelles" a allò que demanen els independentistes i nacionalistes, a qui ha acusat de voler "segrestar el Congrés" i amb això la representació del poble de tots els espanyols. "Volen segrestar el Congrés, la representació del poble dels espanyols, per a programes que ningú ha conegut, que ningú no ha triat", ha incidit Ayuso.

La popular considera que el PP apel·la a una majoria d'espanyols i no es lliura "sense línies vermelles" a les peticions d'ERC o Junts, en referència vetllada al PSOE. Per ara, s'ha mantingut al costat del líder popular i ha arribat a anul·lar una declaració davant dels mitjans que tenia programa abans de la investidura, la qual havia aixecat polseguera sota la sospita de què volgués robar el protagonisme a Feijóo. Finalment, la seva presència a la investidura, per ara, s'ha limitat a ser una ombra constantment present i activa en les seves declaracions. 

Aquest divendres tindrà lloc la segona votació de la investidura de Feijóo, la qual s'espera que segueixi les passes de la primera. L'article 99 de la Constitució estableix que si l'aspirant proposat pel rei no aconsegueix majoria absoluta en el primer intent, la votació s'haurà de repetir 48 hores després. Això sí, aquesta vegada ja no hi haurà un debat extens del candidat amb els diferents grups parlamentaris, sinó que se celebrarà una sessió breu amb els temps taxats per a tots els intervinents.