El fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín i el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla Javier Pérez Royo han estat guardonats amb el XXXVI Premi Internacional Alfonso Comín. La Fundació Alfonso Comín vol reconèixer aquests dos juristes espanyols "el seu compromís amb una concepció i una visió democràtica del dret i de la justícia".

José Antonio Martín Pallín (La Corunya, 1936) és magistrat emèrit del Tribunal Suprem, del qual també va ser fiscal, i ha estat, entre altres coses, membre de Comitè de Bioètica d'Espanya, president de l'Associació pro Drets Humans d'Espanya, president de la Unió Progressista de Fiscals, portaveu de Jutges per a la Democràcia i vicepresident del Fòrum Milícia i Democràcia.

Perez royo sergi alcàzar

 

Sergi Alcàzar

Javier Pérez Royo (Sevilla, 1944) és catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla, de la qual va ser rector. Va ser membre de la Comissió Redactora de l'Estatut d'autonomia d'Andalusia i va participar també en la redacció de l'Estatut d'autonomia de Catalunya del 2006.

El Premi Internacional Alfonso Comín reconeix persones o col·lectius compromesos que intenten treballar per causes socials i un món més just, d'acord amb els valors de pau, justícia i solidaritat que va defensar aquest polític i sociòleg.