Jupol, el sindicat majoritari de la Policia Nacional, ha anunciat que es querellarà contra el Govern per la seva "nefasta gestió" durant la crisi sanitària del coronavirus. A més, ha demanat a l'Executiu i l'oposició que no utilitzin al Cos davant d'un treball "absolutament exemplar" dels agents que actuen davant dels avisos per cassolades o festes espontànies en la via pública en aplicació del reial decret de l'estat d'alarma.

El secretari general de JUPOL, José María García, ha assegurat que la Policia Nacional "no és un instrument polític i cap partit de l'espectre polític actual, ja sigui en el Govern o en l'oposició, no pot pretendre utilitzar al Cos per a benefici dels seus interessos particulars".

"Es prenguessin totes les mesures pertinents davant de qualsevol ordre que es doni als agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que no sigui conforme a la legislació o a les funcions que tenen reconegudes els cossos de seguretat", assenyalen en el seu comunicat.

Referent a l'estat d'alarma, Jupol defensa que "a tota hora els efectius de la Policia Nacional acudeixen a tots els requeriments que se'ls sol·liciten, ja siguin cassolades, festes espontànies o qualsevol altre tipus avís, i sempre actuen conforme a la legislació vigent i d'una manera absolutament exemplar".

El sindicat policial defensa la feina al carrer de les patrulles "malgrat les deficiències d'equips de protecció i de les dificultats que genera l'allargament de l'estat d'alarma i de les mesures de confinament".

Aquesta organització posa d'exemple d'ús partidista l'intent que, segons la seva opinió, va fer el govern espanyol de la Policia Nacional "durant els aldarulls ocasionat a Catalunya pels independentistes radicals" després de la sentència contra els líders del 'procés' a la tardor de 2019.

Com des de l'inici de la pandèmia, Jupol afirma en el seu comunicat que la "gestió nefasta" del govern espanyol ha posat en risc la salut de "tots" els membres de la Policia. Es queixen de falta de mitjans de protecció necessaris i que "no ha tingut en compte les condicions reals de feina, ocasionant conseqüències fatals per a alguns d'ells".