El sindicat policial unionista Jupol reclama que es condecori tots els policies espanyols mobilitzats amb motiu de les protestes del Tsunami Democràtic per la sentència del procés i adverteix que recorrerà als tribunals en cas que el govern només en condecori alguns. També reclamen medalles per a tots els que van participar en la repressió del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

El sindicat Jupol ha reclamat la condecoració de tots els policies nacionals que van ser desplaçats a Catalunya després de la sentència del procés i ha advertit que en cas contrari "prendrà les mesures judicials oportunes", ja que condecorar només una part ho considera una "decisió arbitrària".

El Ministeri de l'Interior va mobilitzar a més d'un miler de policies i guàrdies civils a Catalunya amb motiu del segon aniversari de l'1-0 i després de la sentència del procés, en el marc de la denominada Operació Ícaro.

Els sindicats van mantenir divendres passat una reunió amb la subdirectora general de Recursos Humans i Formació de la Policia Nacional, Pilar Allué, amb motiu del pròxim lliurament de medalles als agents, segons ha informat aquest dissabte en un comunicat Jupol, sindicat majoritari a la Policia Nacional.

Aquestes condecoracions es lliuraran el 29 de gener en l'acte de celebració del 196 Aniversari de la creació de la Policia Nacional en el complex policial madrileny de Canillas.

Allué va explicar als sindicats que es lliuraran 322 medalles i Jupol considera que és una "decisió arbitrària", per la qual cosa emprendran les "mesures judicials necessàries per evitar aquesta injustícia".

"Aquest sindicat té la ferma creença que tots els policies nacionals que van participar en l'Operació Ícar mereixen un reconeixement per la gran feina realitzada durant els greus aldarulls perpetrats pels independentistes radicals", explica el comunicat.

També reclama el cessament del director adjunt de l'operatiu del Cos, José Ángel González, per la coordinació i l'organització de l'operatiu de l'Operació Ícaro. El considera responsable directe que uns tres-cents policies resultessin ferits.

Jupol recorda que els policies nacionals desplaçats per l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya encara no han estat condecorats.