Parteixen de la base que la millor manera d'afrontar el cicle electoral que s'obre, amb eleccions generals, municipals i europees a la vista, era llistes unitàries independentistes. Constatat que això no serà possible, des de Junts per la República es decanten per demanar el vot per les candidatures de Junts per Catalunya

Així ho han expressat en un comunicat en el qual plantegen als partits independentistes que concorren a les generals, és a dir JxCat, ERC i en cas que aconsegueixi els avals també el Front Republicà d'Albano-Dante Fachín, Poble Lliure i Pirates, que constitueixin un sol grup al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, demanen que l'acció política a Madrid se centri a "exigir el dret a l'autodeterminació, a més de denunciar el tracte discriminatori que la població catalana i les seves institucions reben per part de l'Estat". 

Pel que fa a la resta de cites, expressen el seu suport a Carles Puigdemont com a cap de llista a les europees i a la batalla a l'Ajuntament de Barcelona s'arrengleren amb la candidatura que lidera Quim Forn i en la qual hi ha un dels seus membres, Ferran Mascarell com a número quatre. 

Entre els impulsors de Junts per la República hi ha també Araceli Esquerra, candidata a Puig-Reig, i Agustí Colomines