El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, i la cap de campanya, Elsa Artadi, han recordat que el 155 ha sortit derrotat a les urnes i que el partit de Mariano Rajoy ha obtingut només 3 diputats al Parlament. "És gairebé extraparlamentari", ha assegurat Pujol des de l'aeroport de Barcelona en arribar de Brussel·les, on ha estat amb el president Puigdemont.

Pujol també ha demanat al rei Felip VI que "retorni a la figura d'àrbitre que sempre ha tingut el cap de l'Estat" i que no "renyi" i es "posicioni al costat d' una determinada postura" en el conflicte polític de Catalunya.

"La intervenció de Nadal del Rei serà la primera des de la del 3 d'octubre, quan va decidir dirigir-se només a una part del poble de Catalunya. Ara té l'oportunitat de deixar de sumar errors i fer l'ullet a la necessitat de diàleg", ha dit Pujol.

El portaveu de JuntsXCat ha demanat al Rei que "retorni a la figura d'àrbitre que sempre ha tingut el cap de l'Estat i no de renyar i posicionar-se al costat d'una determinada postura". "Al Rei del 155 les urnes li han dit que no", ha afegit.

De la seva banda, Artadi ha afirmat que, després dels resultats del 21-D, "Rajoy pot parlar amb qui vulgui, amb Arrimadas o amb qui vulgui, però els que han guanyat les eleccions és el bloc sobiranista i amb qui clarament ha de parlar és amb el bloc independentista".

Preguntats sobre quina estratègia adoptaran per aconseguir que Puigdemont sigui investit al Parlament, s'han limitat a dir: "Quan arribem al riu, travessarem el pont".