Junts per Catalunya considera que els lletrats del Parlament s’han extralimitat amb l’informe que ahir van elaborar en què consideren inviable una investidura a distància del president, Carles Puigdemont.

Aquest grup recorda que la presidenta, Carme Forcadell, va acordar amb el secretari general del Parlament, Xavier Muro, deixar els temes relatius a la investidura en mans de la Mesa que s’haurà de constituir dimecres.

Així mateix retreuen contradiccions als lletrats atès que havien conclòs que la Mesa d’edat no podia resoldre ni interpretar res, i ara en canvi deixen en les seves mans pronunciar-se sobre la delegació del vot dels diputats empresonats.

Igualment, veuen un canvi de parer quan abans asseguraven que el vot delegat només era possible per qüestions relatives a la salut i en canvi ara “obren la porta de bat a bat a la interpretació de la Mesa”.

Tampoc ha agradat als diputats de Carles Puigdemont, que els lletrats no facin en el seu informe cap referència als drets dels diputats i a la voluntat democràtica.