Junts per Catalunya insisteix que només hi ha una investidura possible: la de Carles Puigdemont. Així ho ha refermat el seu portaveu, Eduard Pujol, després que Roger Torrent l’hagi proposat aquest dilluns per a la investidura. S’ha mostrat satisfet per la decisió del president del Parlament, perquè “dona sortida al resultat del 21 de desembre”. Sense concretar encara com es durà a terme aquesta investidura, si presencialment o per altres vies, ha defensat que serà ajustada al reglament de la cambra.

“El candidat a la investidura de Junts per Catalunya és Carles Puigdemont, que com qualsevol altre diputat té dret a ser investit”, ha sostingut Eduard Pujol, que ha dit que una investidura alternativa “seria faltar el respecte als ciutadans d’aquest país”. La decisió de Roger Torrent, ha valorat, “normalitza l’activitat política en aquest país”.

En aquest sentit, encara sense concretar el format del debat d’investidura, ha dit que estan treballant amb la resta de candidatures de la majoria independentista a un “ritme accelerat” per arribar aquell dia -encara sense data fixada- amb acords tancats.

“Investir Carles Puigdemont és el que ens mou, més enllà de les circumstàncies que envolten el debat periodístic”, ha afirmat Pujol preguntat sobre el format. “D’investidura només n’hi ha una, i és la que tirarem endavant respectant el reglament d’aquesta cambra”, ha promès el representant de Junts per Catalunya.

Sobre la carta de Torrent a Mariano Rajoy per a reunir-s’hi, Pujol l’ha valorat positivament. “És un oferiment que he d’entendre com la cosa més normal del món”, ha dit. “Esperem que la segona figura institucional del país tingui oberta la porta de la Moncloa”, ha desitjat.