Les converses de la majoria independentista avancen “en molt bona direcció”. Així ho ha assegurat el portaveu adjunt de JuntsxCat, Eduard Pujol, aquest dilluns des de Brussel·les, on s’ha reunit el grup parlamentari. Ha evitat donar cap detall ni precisió sobre les negociacions. “Tenim el convenciment que l’acord tirarà endavant”, s’ha limitat a assegurar. Continuen treballant en la investidura de Carles Puigdemont, sense cap més concreció.

En aquest sentit, Eduard Pujol ha situat la reunió d’aquest dilluns a la capital belga en la “normalitat del grup”. Segons ha explicat, s’han posat al dia de com avancen les negociacions de la majoria independentista. “És una feina a tres bandes, de JuntsxCat, ERC i la CUP, amb el lideratge del president Puigdemont”, ha sostingut.

Malgrat que no ha donat cap mena de detall sobre la fórmula de la investidura, ha defensat que s’està avançant cap a l’acord. “Estem convençuts que estem avançant cap a l’acord”, ha insistit el portaveu, que ha volgut enviar un “missatge de confiança” als votants independentistes.

Jornades de reunions

Després del debat d’investidura fallit, les converses per reconstruir ponts i recosir ferides s’intensifiquen. Després de la reunió que van mantenir aquest diumenge a Brussel·les delegacions de JuntsxCat i ERC, aquest dilluns s’ha celebrat a la capital belga una reunió del grup parlamentari del president per abordar justament el debat d’investidura.

Però no és l’única reunió que se celebrarà en aquesta jornada a Brussel·les. Carles Puigdemont també ha citat la CUP. Els diputats anticapitalistes Carles Riera i Vidal Aragonès s’hi han desplaçat aquest dilluns al matí. Fonts de la formació aclareixen que es tracta d’una trobada diferent de la de JuntsxCat.