El cas per denúncies falses en què ha acabat desembocant les acusacions d'assetjament contra el qui va ser portaveu de Junts al Parlament Eduard Pujol està provocant noves conseqüències dins del partit. La comissió de garanties de Junts ha incoat un expedient contra la regidora de Pineda de Mar i militant de la formació Noemí Llorens, que fa front a una denúncia d'injúries als tribunal arran de les seves acusacions contra Pujol, i l'ha emplaçat a posar el seu càrrec a disposició de l'executiva del partit.

El cas va començar l'octubre del 2020 quan, després que dues dones van acusar Pujol d'assetjament, aquest va ser fulminat del seu càrrec al Parlament i expulsat del partit. Vuit mesos més tard, davant la constatació que les acusacions no es concretaven als tribunals, Junts va restituir la militància al seu exportaveu. Per la seva banda, Pujol va interposar dues querelles contra les dones, a les quals acusa d’injúries i calúmnies per haver “afectat la seva reputació i projecció pública”. Les dues han prosperat i la primera setmana de març una magistrada de Barcelona va decidir enviar a judici a la regidora de Pineda sota l'acusació d'injúries.

Afiliada i regidora

Tot i suspendre el procediment sancionador mentre els fets denunciats es trobin en una actuació penal, la comissió disciplinària ha reclamat a Noemí Llorens que posi el càrrec a disposició de l’executiva del partit perquè aquest decideixi “la suspensió de la condició d’afiliada i/o la petició de renúncia al càrrec”. La decisió haurà de ser adoptada per majoria absoluta a l'executiva.

En el text, l'òrgan disciplinari, argumenta la seva decisió atenent a la condició de càrrec electe que ostenta Noemí Llorens i “considerant que els fets poden qüestionar la bona imatge del partit”.

L’informe de la comissió de garanties, que es va obrir a petició de l'executiva, destaca que la denúncia que la regidora va fer davant del partit no es va traduir en una denúncia en seu policial ni judicial; que un cop examinats els fets, la seva actuació podria comportar vulneració de diversos preceptes dels estatuts i el codi ètic del partit i que, per tant, resulta “imprescindible” estudiar aquests fets en el marc d’un expedient disciplinari.

La comissió adverteix que Noemí Llorens pot haver incorregut en falta greu o molt greu per al partit, que es troba judicialitzada i pot ser constitutiva del “delicte d’injúries i calúmnies”.