Una magistrada de Barcelona ha resolt d’enviar a judici una regidora de Junts a Pineda de Mar, acusada d’injúries i calumnies a l’exdiputat Eduard Pujol, a qui havia denunciat públicament per assetjament sexual. El gener passat, un altre jutge va resoldre d'enviar a judici “per imputacions falses” a una segona dona que també havia acusat l’exportaveu de JuntsxCat al Parlament per assetjament sexual. Pujol va ser obligat de deixar els seus càrrecs polítics i la militància l’octubre de 2020, que li van restablir l’estiu passat, i va interposar dues querelles contra les dones, a les que acusa d’injúries i calúmnies per haver “afectat la seva reputació i projecció pública”.

En la nova resolució, s’exposa que la regidora de Junts i Pujol van iniciar una relació el novembre de 2019, en la qual s’enviaven WhatsApp  afectius i de caràcter eròtic i  van finalitzar la relació, a mitjans d'aquell mes. I mesos després, el juny de 2020, la regidora va denunciar a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, l’assetjament del company de partit, però des de l’Institut no es va posar cap denuncia. La responsable de l’Institut Català de les dones va declarar com a testimoni al jutjat, que no va considerar irregular la relació. I  el 26 d’octubre de 2020 també ho va denunciar al partit de Junts, on van donar-li suport, i van fer dimitir dels càrrecs a Pujol. I ara, la magistrada del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona ha tancat la investigació i considera que hi ha indicis per dur la regidora a judici.

Resolució

En la resolució, la magistrada indica que “concorren elements bastants per reputar  indiciàriament la perpetració dels fets denunciats”. Hi precisa que la regidora no  informa dels fets que atribueix a Pujol fins mesos després de finalitzada la relació, i que no ha interposat cap denuncia al jutjat contra ell, “ni ha aportat proves per tal d’acreditar la certesa" de  les acusacions que va fer contra l’exdiputat. Hi ha sol·licitat dos testimonis, que la magistrada deriva al judici. Per tot això, l’envia a judici. Ara l’advocada de Pujol ha de presentar l'escrit d’acusació i les penes que demana contra la regidora de Junts al Maresme.

Antecedents

Paral·lelament, el gener passat, un jutge de Barcelona  va afirmar que "hi ha indicis" per jutjar per"imputacions falses" una de les dues dones que van fer públic que van patir assetjament sexual per part del llavors diputat i portaveu de Junts al Parlament Eduard Pujol, que amb les acusacions el van obligar a dimitir dels seus càrrecs. En la resolució, el titular del jutjat d’instrucció 29 de Barcelona indica que la dona, de la qual detalla que va mantenir relacions esporàdiques des d’agost del 2018 a gener del 2019 amb Pujol, “aprofitant la seva condició de diputat”, el febrer del 2019 “va iniciar accions de pressió, acovardiment i difamació contra ell”, a través de missatges que li dirigia per Whatsapp i publicacions a les xarxes socials perquè “Pujol no decidís acabar la relació personal entre ells”. Hi afegeix que “fins a finals del 2019 li dirigeix uns 3.400 missatges”.

L’executiva de Junts de finals de gener passat va tractar el cas d’Eduard Pujol. El secretari general del partit, Jordi Sànchez, va indicar que assumia personalment la restitució de l’exdiputat.