Moviment de Junts per Catalunya. El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha anunciat que presentaran una querella contra la dirigent del PP Alícia Sánchez-Camacho per haver mentit en seu parlamentària parlant sobre l'Operació Catalunya, després que el diari El Món hagi revelat unes converses en les quals es desprèn que la dirigent popular hauria passat una llista negra d'independentistes per enviar-la a Villarejo, i que aquest, els investigui. 

En roda de premsa des del Parlament, Batet ha assegurat que Sánchez-Camacho "va faltar a la veritat" en dos comissions d'investigació l'abril de 2015 i el juliol de 2017. "És la cara del cinisme i en política no val tot. Mentre mentia i s'exculpava al Parlament sobre l'Operació Catalunya, a la vegada ella mateixa elaborava llistes negres i ordenava a la polícia patriòtica espiar a persones vinculades al conjunt de l'independentisme", ha criticat. 

És l'advocat del grup parlamentari, Gonzalo Boye, qui està treballant la querella, però Batet ja ha avançat que com Sánchez-Camacho és aforada per ser senadora de designació autonòmica per la Comunitat de Madrid, Junts presentarà la denuncia al Tribunal Suprem: "Comprovarem si el TS només serveix per perseguir independentistes o també a aquells que cometen delictes flagrants mentint en seu parlamentària", ha afegit Batet.

El president de Junts ha acusat Sánchez-Camacho de ser una "peça fonamental" a l'Operació Catalunya, "una campanya de guerra bruta fins al referèndum de l'1 d'octubre", i ha recordat que la justícia andorrana investiga l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i als exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz per aquesta trama, en la qual es buscava accedir de forma il·legal a informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, així com de l'exvicepresident Oriol Junqueras.

 

Aquesta és una de les qüestions que ha abordat el grup parlamentari de Junts en la seva reunió d'aquest dimarts en el Parlament, la primera amb la presidenta de la Cambra catalana, Laura Borràs, com a presidenta del partit i amb Jordi Turull com a secretari general. En la mateixa reunió, Junts ha manifestat el seu malestar per la reunió entre Laura Vilagrà i Félix Bolaños i ha assegurat que "no en sabien res".