L'expresidenta del PP català i actual membre de la Mesa del Congrés dels Diputats, Alícia Sánchez-Camacho, ha comparegut aquest dilluns a la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, on ha reiterat que no sabia "res" sobre la gravació de La Camarga.

El dinar de La Camarga, celebrat el 2010 entre l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, i l'aleshores presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, és un moment clau en la denominada Operació Catalunya.

El director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, va comparèixer a la comissió i va assegurar que Sánchez-Camacho va ser responsable de la gravació, titllant-la de "mentidera"​. Durant la seva intervenció en la Comissió sobre l'Operació Catalunya, també Álvarez va apuntar directament a la dirigent popular i a l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza com a principals responsables de la gravació. 

Tot i això, Sánchez-Camacho ha assegurat que no sabia que l'estaven gravant així que tampoc coneixia cap membre de l'agència de detectius Método 3, l'empresa que es va encarregar de la gravació.Comissió d'investigació de l'operació catalunya; Alicia Sánchez Camacho; Laura Gómez (3)

L'expresidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho; la presidenta de la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, Alba Vergés; i un lletrat del Parlament. Fotografia: Laura Gómez.

Deixant de banda el coneixement de Sánchez-Camacho sobre la gravació, una de les preguntes més repetides ha estat per quins motius l'aleshores presidenta del PP català no va denunciar les declaracions de Victòria Álvarez sobre la família Pujol. "En aquell moment no hi havia proves fefaents per presentar una denúncia contundent i a més jo no podia denunciar en nom d'una tercera persona", ha al·legat Sánchez-Camacho.

Preguntada sobre l'existència de l'Operació Catalunya, la dirigent popular s'ha remès a les compareixences de l'exministre Jorge Fernández Díaz a la comissió que estudia aquest mateix tema al Congrés dels Diputats i ha recordat que "els mateixos responsables policials i del ministeri han dit que mai ha existit". 

El PP torna (per moments) a la comissió

La dirigent popular ha comparegut a la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya poc després que ho fes l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza, que també ha assegurat que ell "mai va encarregar una gravació il·legal". Tot i que podria haver-se emparat en un informe del Consell d'Estat que eximeix les autoritats de comparèixer en comissions autonòmiques, l'expresidenta del PP català ha comparegut a la comissió per "responsabilitat com a ciutadana".

Sánchez-Camacho ha entrat al Parlament acompanyada per l'actual president del PP català, Xavier García Albiol, el portaveu del grup al Parlament, Alejandro Fernández, i el diputat Santi Rodríguez. 

Comissió d'investigació de l'operació catalunya; Alicia Sánchez Camacho; Laura Gómez

Fotografia: Laura Gómez.

A la comissió ha estat acompanyada per Rodríguez i la diputada Esperanza García, que hi han assistit com a oients. El grup va abandonar la Comissió, com han fet també PSC i Ciutadans.