Junts per Catalunya ha presentat una querella per injúries contra els tres professionals -una advocada, una psicòloga  i un expert en igualtat- que, per encàrrec del Parlament, van fer un informe arran de la denúncia per assetjament presentada per Cristina Casol, integrant del grup parlamentari de Junts, segons ha avançat ElDiario.es i ha confirmat ElNacional.cat aquest dimarts. En l’informe, del gener passat, no es detecta cap acció irregular per part d’integrants del grup parlamentari de Junts, però sí comportaments masclistes. A finals de gener, l’executiva de Junts per Catalunya va acordar per majoria l’expulsió de Cristina Casol del grup parlamentari. Casol, que havia estat la número 2 de la llista dels juntaires per Lleida i és afí a Laura Borràs, va passar a ser diputada no adscrita.

El novembre passat, la diputada va denunciar el president del grup de Junts al Parlament, Albert Batet per assetjament per raó de gènere davant l’Oficina d’Igualtat de la cambra, cas que va quedar arxivat perquè no es van detectar “fets provats”, tot i que l’informe advertia d’un “masclisme arrelat” en el si del grup. Per aquesta informació, Junts ha presentat ara una querella contra els tres professionals, que aniran a declarar com a investigats el pròxim 12 d'abril davant d'un jutge de Barcelona.

"Són anècdotes"

En la querella, Junts afirma que "són anècdotes" les queixes que relata Casol vers Batet, com ara que li va proposar presidir la comissió de Feminismes si deixava la de Territoris,  a la qual no va renunciar pas. També hi va denunciar que el president del grup de Junts va promoure el seu aïllament, i no se la incloïa en reunions, o fins i tot  va indicar que se la va excloure en una fotografia de grup. En la investigació, els professionals van interrogar una desena de persones.

Informe "esbiaixat"

A més, en la querella s'hi afegeix que els professionals en l'informe es van extralimitar de les seves funcions i van fer afirmacions greus i sense fonaments contra el grup parlamentari de Junts i contra el mateix partit. També denuncia que l'informe, confidencial i encarregat pel Parlament, es va filtrar als mitjans de comunicació amb "una interpretació esbiaixada i perjudicial" per al partit independentista. Ha provocat una greu lesió, sosté.

En l'escrit, Junts conclou que els tres professionals, ara querellats, han usat l'informe "per difamar"  Batet i a tot un partit.       

Defensa de l'advocada

La cooperativa jurídica Arrels Advocats ha fet un comunicat, en el qual defensa a la seva companya de despatx Laura Rodríguez, lletrada especialitzada en violències masclistes i sexuals, per ser una de les tres persones denunciades per JuntsxCat per haver elaborat l'informe de la Comissió d'Investigació del Parlament. L'entitat demana "l'emparament col·legial del Col·legi d'Advocats de Barcelona, com el suport dels companys en el defensa del lliure exercici de la professió".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!