Un informe presentat per la Sindicatura de Comptes sobre les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre del 2015 estableix que tots els grups van complir amb la despesa normativa destinada a campanya electoral menys Junts pel Sí, que la va superar en un 0’42%.

Tot i això, el Síndic Major, Jaume Amat, ha assegurat que aquest 0’42% és el marge que dóna la norma i, per tant, no suposaria cap reducció ni penalització.

Els grups parlamentaris han celebrat aquesta dada i han aprofitat per reflexionar sobre el paper del mailing a la campanya electoral, que suposa un 31% de la despesa total. Davant aquesta xifra, el diputat del PSC Rafael Bruguera ha assegurat que “és una assignatura pendent” i ha expressat la voluntat del seu grup d’arribar a un “acord per intentar reduir la despesa electoral per correu electrònic”.

En aquest context, el diputat de Catalunya Sí que es Pot Albano-Dante Fachin ha assegurat que “cal desencallar la situació de la llei electoral existent” i ha recordat que el seu grup parlamentari va proposar fa uns mesos una proposta de llei per acordar una llei electoral pròpia per a Catalunya.

El diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha recordat que “tot i tenir una llei electoral pròpia, hi hauria aspectes que no es podrien regular” com, per exemple, escurçar el temps de campanya electoral.