Diversos diputats de Junts pel Sí han recorregut aquest dimecres el territori català per explicar a la ciutadania els propers passos del procés sobiranista. En més d'un centenar d'actes, els diputats de JxSí han defensat que ara és el moment d'aixecar la suspensió de la declaració d'independència, per tal de fer front a la supressió de l'autonomia amb l'aplicació de l'article 155

A un dia perquè comenci el ple de la independència, i a l'espera de veure quins passos decideix adoptar finalment el president Carles Puigdemont, els diputats han protagonitzat nombrosos actes organitzats per l'ANC i Òmnium per explicar el posicionament del partit a la ciutadania. Davant d'auditoris plens de gom a gom, els diputats han explicat que "ha arribat el moment de fer efectiu el resultat de l'1-O", tot i no deixar de fer una crida al diàleg per resoldre la situació actual. 

Entre aquest centenar d'actes, destaquen el que ha protagonitzat el diputat Roger Torrent a Girona, Sergi Sabrià a Sabadell, Germà Bel a l'Hospitalet, Eduardo Reyes a Berga o Gerard Gómez a Sants (Barcelona).

Sabrià, per exemple, ha llançat un clar missatge als independentistes en assegurar que en el ple d'aquest dijous i divendres "no us fallarem". Tot i això, s'ha mostrat convençut que el cas català acabarà en una taula de negociació. "Tenim sempre una porta oberta, i continuarem així, perquè aquesta situació acabarà amb una taula de diàleg, potser trigarà, però acabarà així vulguin o no”, ha defensat. Sabrià ha defensat que és el moment d'aplicar el mandat de l'1-O i aixecar la suspensió de la declaració d'independència.

Els actes s'emmarquen en una sèrie de reunions arreu del territori amb la ciutadania, sota el paraigua de l'Assemblea i Òmnium, i que duen per títol 155, i ara què?

En molts d'aquests actes s'ha volgut tenir un record especial pels líders de les entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i s'han deixat dues cadires buides per simbolitzar la seva absència des de fa una setmana que van ser empresonats com a mesura preventiva per un delicte de sedició.

Altres poblacions en què s'han fet actes són Cervera, Igualada, Molins de Rei, Esparreguera, Olot, Sant Sadurní o Sant Adrià del Besòs, entre molts d'altres.