"Un debat intens". Així descriuen els membres de l'executiva de Junts el debat que aquest matí ha viscut la cúpula del partit al voltant de l'acord armat pel seu secretari general, Jordi Sànchez, i el candidat republicà a la investidura, Pere Aragonès, durant el cap de setmana.

La proposta ha aterrat a la direcció del partit després que els darrers dies, el trencament de les converses per part d'Esquerra havia provocat que algunes veus mostressin els malestar amb la forma com s'havia portat la negociació. El debat d'aquest matí ha fet aflorar aquesta situació, a la qual fonts de Junts treuen ferro i atribueixen a la pluralitat d'opinions interna.

Finalment, la proposta d'acord no s'ha votat a l'executiva per deixar clar que el partit hi fa costat sense fissures i s'ha aprovat per unanimitat.

No a l'escenari d'eleccions

Ara correspon a la militància donar el vist i plau a l'acord. La previsió és fer-ho entre demà al vespre i dimecres al matí. Sànchez ha admès en la roda de premsa que ha ofert amb Aragonès als jardins del Palau Robert que en el cas, que considera "poc probable", que la militància tombi l'acord, la conseqüència seria que Junts facilitaria igualment la investidura d'Aragonès. "No contemplem l'escenari de les eleccions", ha reblat.

 

El president del partit, Carles Puigdemont, que el cap de setmana passat havia llençat un dur advertiment a ERC després que Aragonès va donar per trencades les negociacions, ha estat informat al llarg del cap de setmana de l'evolució de les converses entre Aragonès i Sànchez.

Fora de Barcelona

Les converses entre els dos polítics es van celebrar dissabte i diumenge, en un lloc que no han determinat fora de Barcelona. Tan bon punt es van tancar diumenge, el secretari general de Junts va informar Puigdemont.

Aquest dilluns, el president a l'exili no ha participat en la reunió de l'executiva del partit, igual com no ho ha fet en les anteriors reunions en què s'ha abordat aquest tema, per evitar la imatge que tutela l'acord.

L'acord amb ERC no tanca, tal i com reclamava Junts, l'estratègia a seguir per impulsar el procés. Això no obstant, sí es proposa la creació d'un espai a cinc de les tres formacions indepedentistes i les dues entitats. La voluntat, segons Sànchez, és que un cop s'hagi reformat el Consell, pugui acollir aquest espai.

 

A la imatge principal, Jordi Sànchez durant la roda de premsa / Sergi Alcàzar