L'exalcalde de la CUP d'Argentona Eudald Calvo ha estat fitxat per Junts per Catalunya per encapçalar la llista de l'agrupació a les eleccions municipals de l'any vinent. És la proposta de Junts, però l'última paraula la tindrà l'assemblea local del partit, que haurà de decidir si l'avala o no en els propers mesos. Calvo va dimitir el 2020 arran d'unes acusacions d'abusos sexuals que va rebre a través de les xarxes socials, on una noia va assegurar haver rebut tocaments per part seva no consentits.

Ara en els següents mesos Calvo elaborarà la seva candidatura perquè sigui ratificada per l'assemblea. La direcció de Junts a la comarca li dona ple suport i treu ferro de les acusacions que el van fer plegar. El seu cas, recorden, no ha estat mai denunciat ni judicialitzat: "No hi ha res, més enllà d'una piulada i ja en va pagar un preu polític elevat", defensen en referència a la seva dimissió. El partit treballa perquè la candidatura es pugui oficialitzar al juny.

"Si és el candidat tindrà tot el suport i tot l'aval del partit". Amb aquesta contundència s'expressa Junts després que hagin transcendit els contactes amb l'exalcalde de la CUP. L'acord ha anat agafant cos en les darreres setmanes i la predisposició és total per les dues parts, segons informa el partit de Carles Puigdemont. La decisió final, però, està en mans d'una assemblea que encara s'ha de convocar. Segons les previsions del partit, la de Calvo serà l'única candidatura que s'hi presenti i per tal que prosperi li cal sumar més vots afirmatius que contraris. "Es presentarà ell i prou, i estem encantats". 

Calvo va ser alcalde d'Argentona entre 2015 i 2020. En el seu primer mandat la CUP va ser segona força al consistori, però Calvo va ser investit gràcies al suport d'ERC, el PSC i la ja extingida ICV. El 2019 Calvo va encapçalar una llista unitària amb la CUP, ERC, comuns i representants de l'ANC i els CDR. Va obtenir vuit dels disset regidors i va revalidar l'alcaldia.

Calvo va reconèixer "actituds masclistes"

Un any després dels comicis, el març de 2020, Calvo va dimitir del càrrec després d'unes acusacions a través de les xarxes socials en les que s'explicava que onze anys enrere havia intentat sobrepassar-se amb una amiga en una festa. El llavors líder la CUP al territori va anunciar la seva dimissió a través d'un comunicat on va reconèixer haver tingut "actituds masclistes i sexistes", i va assegurar que la seva dimissió i disculpes eren el mínim que podia fer: "Són unes disculpes sinceres i honestes. Ara em toca reflexionar molt i treballar per a canviar. És necessari eradicar el masclisme de la societat i jo no he estat conseqüent. Però vull canviar a millor. Demano perdó pel perjudici que hagi pogut causar", va exposar, i després va tancar el seu compte de Twitter.