Junts desconfia d'ERC en les converses per l'aprovació dels pressupostos catalans de 2023. "Negocien amb els comuns i sembla que hi ha coses pactades", ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4 el portaveu de Junts, Josep Rius. En aquest sentit, ha assegurat que, malgrat l'avenç de les negociacions entre el Govern i els comuns, es mantenen a la taula per "mirar de participar" en l'acord pels comptes del 2023. Alhora, però, ha lamentat que el Govern de Pere Aragonès estigui "avançant i negociant" amb els comuns i que Junts, en canvi, no hagi rebut els detalls dels pressupostos que han demanat des de fa "gairebé un mes". A l'espera de rebre aquesta informació, Rius ha assenyalat que "una de les qüestions que podrien posar sobre la taula seria una possible rebaixa fiscal per a les rendes mitjanes de l'IRPF".

Des de fa setmanes, l'executiu d'Aragonès manté converses amb Junts, el PSC i En Comú Podem sobre els comptes. En aquest sentit, escau esmentar que, després d'una nova reunió aquest divendres, els comuns encara veuen lluny l'acord amb el Govern per les polítiques d'habitatge. I PSC i Junts han tingut aquest dimecres una nova trobada de caràcter tècnic amb l'executiu d'ERC, però, de moment, no han estat convocats a una altra reunió. I, sobre la possibilitat de refer els ponts amb ERC, Rius no ha descartat que "més endavant sigui possible tornar a fer un acord. I, si és possible, amb Junts com a primera força política i al capdavant".

El PSC pressiona Aragonès 

El PSC reclama al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que "digui d'un cop si compta o no amb el primer grup del Parlament" per negociar els pressupostos de 2023. En una atenció als mitjans de comunicació des de Sant Boi de Llobregat, l'alcaldessa i viceprimera secretària de l'Àrea d'Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret, ha criticat que "la tònica habitual" d'ERC és la "inacció, fer les coses tard i no arribar a temps".

A més, ha lamentat els canvis d'opinió "successius" dels republicans a l'hora de negociar els comptes catalans. Segons Moret, són "incapaços de prendre decisions". En aquest sentit, la dirigent socialista ha contraposat l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) amb la "poca voluntat d'ERC per aprovar el pressupostos catalans". 

Pel que fa a l'aprovació dels PGE, l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha celebrat l'aprovació dels tercers pressupostos generals de l'Estat d'aquesta legislatura, tot subratllant "l'ampli suport parlamentari que han tingut". En aquesta línia, ha remarcat que han comptat amb el vistiplau d'ERC i del PDECAT i ha "donat gràcies a les forces que han assumit la seva responsabilitat donant suport a aquest instrument tan útil per la vida dels ciutadans".