La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha exigit a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que activi un fons per ajudar les petites i mitjanes empreses (pimes) per fer front al pagament de les factures de l'electricitat, cada cop més cares per la crisi energètica. En una pregunta al Congrés, Nogueras ha demanat "mesures efectives" i ha afirmat que mentre altres països "es deixen la pell" per esmorteir l'impacte econòmic que suposa aquesta crisi per les pimes i les famílies. 

"Milers de pimes i autònoms se segueixen preguntant com pagaran les factures", ha lamentat Nogueras en la seva intervenció, on ha assenyalat que les mesures implantades per l'Executiu de Pedro Sánchez per començar les grans elèctriques deixen de banda les famílies. La portaveu de Junts ha recordat que "a l'agost s'han tancat més de 20.000 empreses". "Gairebé el 20% de les pimes estan en números vermells i vostès compensen les grans elèctriques en cada reial decret", ha afirmat, en referència al mecanisme de compensació a les grans elèctriques que ha desplegat La Moncloa. 

En el seu torn de resposta, la ministra Ribera ha assegurat que l'increment de les factures té el seu origen en el preu del gas natural i ha recordat que el seu executiu ha aprovat 10 reials decrets per "assegurar que els preus de l'energia poden ser assumits pels consumidors", segons recull l'ACN. La ministra socialista ha defensat la resposta del seu Executiu davant de l'actual crisi energètica, remarcant que com han incidit en la regulació de preus.  

Una sessió tensa al Congrés dels Diputats

Aquest dimecres, el Congrés dels Diputats acull una sessió parlamentària especialment tensa. Amb les eleccions generals a un any vista i amb diverses polèmiques sobre la taula, com la llei només sí és sí, totes les formacions han augmentat el seu to en les intervencions. Especialment, PP i Vox, qui s'han mostrat especialment bel·ligerants contra dos membres del govern espanyol: el president Pedro Sánchez i Irene Montero, ministra d'Igualtat. 

Sánchez ha enfrontat les acusacions de Vox de ser soci de filoetarres, concepte que ja se'ls havia demanat no fer servir a la cambra. El president espanyol ha etzibat a la formació d'extrema dreta que només sap omplir les seves intervencions de falsetats i insults i li ha retret el poc treballa que fan, en no haver presentat cap esmena durant la tramitació dels pressupostos. Per altra banda, Montero ha denunciat la campanya del 25N del PP de Galícia, fet que ha encès als populars al Congrés.