L'executiva de Junts es reunirà aquest tarda per decidir el sentit del vot dels seus diputats a la investidura del candidat d'ERC, Pere Aragonès. La portaveu del grup parlamentari, Gemma Geis, ja va deixar clar en la reunió que va mantenir amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i en la roda de premsa posterior que no hi ha un acord que permeti el vot a favor. Si no hi ha un gir de darrer moment que permeti fer costat a la investidura, que ara mateix sembla gairebé impossible, Junts haurà de debatre aquesta tarda si opta pel no o per l'abstenció.

Aquest matí no hi ha hagut cap nova reunió dels equips negociadors i l'últim moviment es va registrar ahir al vespre quan ERC va passar a Junts una nova proposta d'un full i mig per reformular el Consell per la República, l'òrgan que presideix Carles Puigdemont i que s'ha convertit en un dels esculls per a l'entesa.

Fonts de Junts asseguren que aquesta darrera proposta no aporta cap novetat sobre el que s'havia plantejat en reunions anteriors. 

Incomoditat davant l'exili

De fet, el mateix Puigdemont ha publicat aquest matí un fil de piulades subratllant el paper de l'exili i la voluntat de no rendir-se. "M'adono que això ha fet enrabiar l'Estat i que alhora ha incomodat alguns sectors de l'independentisme que cada vegada ho dissimulen menys", ha advertit.

tuits puigdemont

Geis: "No més lliçons"

No ha estat l'únic a expressar el malestar per la forma com està anant la negociació. També la portaveu del grup parlamentari, Gemma Geis, ha esclatat en una piulada on ha reclamant: "Mirarem endavant, per responsabilitat, per sentit de país, però no més lliçons", ha reclamat.

Tuit Gemma Geis TUIT

Les reaccions a les xarxes han fet evident el malestar existent a Junts, que continua rebutjant donar el sí a la investidura, i haurà de decidir si optar pel no o l'abstenció. Una abstenció tampoc obriria la porta a la investidura en segona votació, tret que el PSC ho facilités.

 

A la imatge, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el candidat d'ERC, Pere Aragonès, este martes / Sergi Alcàzar