L'Ajuntament del Port de la Selva ha hagut de retirar la pancarta de 'Llibertat peixos pacífics' que estava penjada al balcó del consistori després que la Junta Electoral enviés un requeriment personal a l'alcalde, Josep Maria Cervera. En aquest document, Cervera ha afirmat que la Junta Electoral l'acusava de fer "un intent grotesc de burla" sobre la prohibició de penjar pancartes en defensa dels presos polítics als ajuntaments.

Aquest dilluns, l'alcalde va rebre un nou avís que si en un termini de 24 hores no treia la pancarta, donarien ordres als Mossos d'Esquadra perquè la despengessin ells. Finalment, els veïns van anar a l'Ajuntament i van demanar a l'alcalde de retirar-la per evitar problemes al batlle, però els habitants ja han avançat que buscaran un edifici de propietat privada per penjar-la.

El nou requeriment de la Junta Electoral de Figueres arriba desprès de la denúncia de Ciutadans a diversos municipis de l'Alt Empordà que tenien pancartes, llaços grocs i estelades penjades a la façana dels edificis consistorials. Davant del primer requeriment, Port de la Selva va optar per retirar la pancarta en defensa dels presos polítics.

Per la seva banda, els veïns van tenir la idea de penjar un nou lema en què es reclamava la llibertat dels "peixos pacífics" i incorporava un llaç de color blau cel al costat. De tota manera, en el nou requeriment que va rebre Josep Maria Cervera, la Junta Electoral "assimila la nova pancarta amb els llaços grocs", ha detallat l'alcalde.

Tot i així, Cervera va presentar un recurs afirmant que aquella pancarta només volia reivindicar "el dret d'expressió", però aquest no va prosperar. Per això aquest dilluns va rebre un ultimàtum i donaven 24 hores a l'alcalde per treure el nou missatge o obririen un expedient de sanció i enviarien tota la documentació a la fiscalia perquè decidís si obria diligències.

En el moment en què els veïns van conèixer aquest ultimàtum, es van presentar a l'Ajuntament per retirar de forma voluntària la pancarta que ells mateixos havien demanat penjar. D'aquesta manera, evitaven que l'alcalde pogués incórrer en un delicte. De tota manera, aquests han avançat que buscaran un balcó de propietat privada per penjar-la altra vegada.