La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a esborrar els murals i pintades amb "símbols partidistes", com "el llaç groc i la bandera estelada". També fa referència a aquelles pintades de "signe partidista" que es puguin identificar amb alguna de les candidatures presentades per al 28-A.

L'ordre, adoptada amb un vot particular en contra, respon al recurs presentat per l'associació 'S'ha Acabat! Joves per la Defensa de la Constitució' contra l'acord de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que acordava no obligar la UAB a esborrar les pintades. En la seva resolució, la Junta admet que tot i que les pintades les han fet "tercers sense autorització de la UAB", és la universitat qui ha de preservar el principi de neutralitat i igualtat durant el període electoral.

L'ordre apunta que la Junta Electoral de Zona de Sabadell haurà de requerir a la rectora la neteja de les parets i les façanes de titularitat pública de la UAB. Entre les pintades denunciades hi ha una imatge d'Oriol Junqueras, frases com "llibertat presos polítics", "només la independència ens farà lliures" o paraules com "independència" o "socialisme". L'ordre d'esborrar les pintades per part de la Junta Electoral no inclou aquelles pintades que no guarden relació amb els lemes o símbols utilitzats per les candidatures electorals.

L'associació S'ha Acabat! havia presentat un recurs contra l'acord de la Junta Electoral de Sabadell, del 4 d'abril, que va acordar no ordenar la retirada de les pintades i va acollir la tesi de la UAB. La universitat al·legava que desconeixia l'autoria de les pintades i no havien estat autoritzades.

La Junta Electoral Provincial considera que la UAB és una entitat de titularitat pública que també ha de complir amb l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar símbols partidistes durant el període electoral. Així, li reclama que netegi "en el termini més breu possible" totes les parets i murals pintats sense autorització i realitzats per tercers, com fa de manera rutinària anualment. A més, reconeix "les dificultats" que aquesta ordre suposa per a la universitat, també de tipus econòmic, i afegeix que si s'aconsegueix conèixer l'autoria de les pintades, la reparació pot repercutir en elles.