Nou cop de la Junta Electoral contra TV3. La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordat prohibir a les emissores de la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio) l'ús de les paraules "presos polítics" o "exili" durant la campanya electoral. La junta considera que aquest tipus d'expressions vulneren el "principi de neutralitat informativa" i conclou que la cadena ha d'abstenir-se d'utilitzar-les. 

La resolució arriba després d'una denúncia de Ciutadans contra les emissores de la CCMA presentada el passat 23 de març, en la qual també demanava que la cadena es retractés d'haver-les utilitzat en alguns casos. Tot i això, la junta electoral considera que no és necessari que ho faci.

Aquesta no és la primera vegada que TV3 rep una resolució d'aquest estil. Ja el novembre del 2017, la junta electoral va resoldre que la cadena pública infringia la neutralitat informativa quan utilitzava les paraules "govern a l'exili" per referir-se a Carles Puigdemont i la resta de consellers a Brussel·les. 

Expedient per la manifestació de Madrid

També aquest mateix dijous ha sortit una nova resolució de la Junta Electoral Central (JEC) en què expedienta la CCMA per la cobertura de la manifestació a Madrid i l'obliga a compensar els partits que no hi van ser presents amb un espai de dues hores de durada, el mateix que va dedicar a la manifestació. 

Amb aquesta resolució, la JEC revoca un acord anterior de la Junta Electoral de Barcelona que desestimava un recurs de Ciutadans contra la cobertura informativa d'aquella manifestació, en entendre que va tenir “una indubtable incidència electoral” amb un objectiu “legítim però partidista” perquè els presos “són dirigents o candidats de formacions polítiques que concorren a les eleccions”.

En aquest sentit, la Junta considera que la retransmissió realitzada "vulnera els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa" garantits per l’article 66.1 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), i ordena a la Junta Electoral de Barcelona que “procedeixi a incoar expedient sancionador contra els responsables de la CCMA".