La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha prohibit que TV3 i els altres mitjans de la CCMA puguin dir les expressions "presos polítics", "exili", "Consell de la República" i "Assemblea de Càrrecs Electes".

Segons ha anunciat el mateix mitjà, no es podran dir aquestes paraules a partir d'aquest dimarts i durant tot el període electoral, és a dir, fins al 10 de novembre. Així ho ha resolt la Junta Electoral Provincial, en resposta a un recurs de Ciutadans contra els mitjans públics de la corporació. 

El mateix va passar a les últimes eleccions, quan la Junta Electoral va sentenciar que "exili" i "presos polítics" vulneraven el principi de pluralisme polític. Aquesta vegada, però, la Junta ha anat més enllà i també ha prohibit "president a l'exili" i ha imposat que, per parlar del "Consell de la República" o de "l'Assemblea de Càrrecs Electes", s'afegeixi davant l'"autoanomenat" o "l'autoproclamat".

Tot i això, des de la corporació, recorden que el nom oficial no és "Consell de la República" sinó "Consell per la República", i que aquest últim és el que s'utilitza als informatius.

Ciutadans també demanava prohibir les expressions "repressió policial" i "referèndum de l'U d'octubre". Però en aquest cas, la Junta ha desestimat la petició.