La Junta Electoral de Manresa finalment ha rectificat i ha decidit permetre la trobada gegantera que s'havia previst per diumenge, malgrat coincidir amb la jornada electoral.

Segons l'escrit que ha enviat la junta aquest divendres als responsables de la colla gegantera, es pot fer la trobada "sempre i quan l'ajuntament supervisi l'acte i es garanteixi el desenvolupament normal de la jornada electoral i l'accés i sortida dels col·legis".

Davant la primera negativa de la junta de celebrar la trobada gegantera en diumenge, l'acte s'havia avançat a dissabte a la tarda malgrat no fos la millor opció. 

"La trobada podia interferir en la jornada electoral"

La Junta Electoral de Manresa havia prohibit la trobada gegantera perquè considerava que l'acte podria "interferir en la jornada electoral".

Es tracta d'una trobada que la colla gegantera del municipi, integrada per la Societat Coral i Recreativa La Verbena, celebra cada any. En aquesta edició, la 37a, es preveu reunir nou colles d'altres punts de Catalunya i una de Menorca. L'acte està previst de quarts d'onze del matí fins a quarts d'una del migdia.

L'alcalde, Jordi Solernou, havia defensat que la trobada es faria "sí o sí" aquest cap de setmana.