La Junta Electoral Central (JEC) dictamina a favor del PDeCAT i ha reclamat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), concretament a TV3, que modifiqui la cobertura informativa dels blocs electorals de manera que Junts no tingui més presència i minuts que la resta de formacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats. Segons ha avançat l'ACN, la JEC ha donat la raó al PDeCAT-Espai CiU després que aquest presentés un recurs contra la televisió pública catalana. Els de Roger Montañola s'havien queixat que el partit amb la candidatura encapçalada per Míriam Nogueras ha tingut més minuts als telenotícies des de l'inici de campanya i fins al passat dia 12 de juliol, en detriment de la coalició d'Espai CiU, a qui l'organisme públic, màxim àrbitre en matèria de comicis, va atorgar el 100% dels drets electorals, en detriment de Junts. Una acusació que la mateixa CCMA ha admès.

Finalment, la resolució de la JEC assegura que la cobertura informativa de Junts, com a grup polític significatiu als mitjans de comunicació públics, no podrà ser igual o superior a la dedicada a les candidatures que van aconseguir representació, com seria el cas del PDeCAT, les sigles sota les quals aquest espai polític es va presentar a les darreres eleccions generals de 2019. Així i tot, encara que admeten un major espai de cobertura per Junts, la Corporació considera que el còmput total s'ha de fer durant tota la campanya, i no durant uns dies determinats. A més, la CCMA discrepa que el PDeCAT pugui atribuir-se els drets dels vuit diputats de Junts. Un fet que respon a una altra resolució de la JEC del passat 5 de juliol.

El 100% dels drets electorals són del PDeCAT

El juny, la Junta Electoral Central (JEC) ja va dictaminar a favor d'Espai CiU-PDeCAT i li va atorgar el 100% dels drets electorals de la coalició Junts per Catalunya per a les eleccions generals del 23-J. La JEC va tombar una resolució prèvia de la Junta Electoral de Barcelona, que havia arribat a la conclusió que els drets s'havien de repartir al 50% entre els dos membres de la coalició que es va presentar a les darreres eleccions generals del 2019, PDeCAT i Junts. Els del partit demòcrata català no hi van estar d'acord i van recórrer la decisió a la JEC, que va resoldre a favor seu. L'àrbitre electoral va argumentar que l'acord de coalició pactat el 2019 establia, precisament, que la integritat dels drets havia d'anar al PDeCAT. Així, el partit no ha de compartir els recursos i els espais amb Junts.

A la resolució, la Junta Electoral Central reconeix el dret de la coalició electoral Partit Demòcrata Europeu Català – Espai CiU (PDeCAT) a percebre la quantia íntegra de l'avançament electoral previst a l'article 127 bis de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg) pels resultats obtinguts en les eleccions generals celebrades el 10 de novembre del 2019. Alhora, denega a Junts el citat avançament.