Roger Montañola, exdiputat al Parlament de Catalunya d'Unió i tertulià de diversos programes de ràdio i televisió, serà el número 1 de la llista del PDeCAT a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, segons ha avançat RAC 1. El candidat ha agraït la confiança al partit i ha expressat la seva intenció de representar el "catalanisme polític" per tal de "recuperar la millor Catalunya", que considera que necessita "abandonar la mediocritat dels últims anys". "Ens ho deixarem tot per fer-ho possible", ha afirmat en una piulada el candidat de la formació que concorrerà als comicis sota la marca Espai CiU. L'anunci es produeix després que el líder de la formació a Madrid, Ferran Bel, anunciés que deixava la política i que no es tornaria a presentar. 

Tuit Roger Montanola PDECAT eleccions 23j
Tuit de Roger Montañola anunciat que encapçalarà la llista del PDeCAT el 23-J

Montañola (Premià de Mar, 1986) va començar a militar als 18 anys a les joventuts d'Unió i aviat va fer el salt a la política institucional com a regidor a l'Ajuntament del seu poble natal, càrrec que va ocupar entre 2007 i 2011. El 2010 es va convertir en diputat del Parlament com a membre de la candidatura de Convergència i Unió, encapçalada per Artur Mas, càrrec que va mantenir fins al setembre del 2015.

Posteriorment, va impulsar, al costat de l'exmembre de Convergència Antoni Fernández Teixidó el partit Lliures, que aspirava a representar una posició centralista dins el catalanisme i contrària als postulats independentistes, tot i que sense gaire èxit. 

Després d'aquests anys a la política va fundar una consultora, en la qual va deixar el seu càrrec executiu el passat novembre amb vista a fer una nova incursió en la política. Tanmateix, Montañola és més conegut pel seu paper com a tertulià en diversos programes a TV3, 8TV, RAC 1 o RNE. 

Ferran Bel abandona la política

Fins ara, la cara visible del PDeCAT al Congrés dels Diputats ha estat Ferran Bel, que dimecres passat va anunciar la seva decisió d'abandonar la política. Ho va fer reivindicant la seva formació com a “hereva de CiU” i com un espai polític que considera que està "orfe" de propostes electorals. "Aquest espai de sobiranisme i independentisme compromès, pragmàtic i realista continua existint", va defensar, alhora que va asseverar que "el PDeCAT tardarà més o menys, però segur que es recuperarà". 

De fet, la formació ha decidit presentar-se a les eleccions generals sota la marca Espai CiU, en un intent de recuperar "el llegat de CiU" com a actiu polític i conformar un espai que defensi els interessos de Catalunya "des de la centralitat política i lluny de bloquejos i simbolismes estèrils".