La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha decidit portar davant la Fiscalia de Girona l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí (UPM), perquè no va retirar les pancartes a favor dels presos i els llaços grocs de la façana de l'Ajuntament durant les eleccions del 10-N.

Aquesta actuació respon a la denúncia presentada per Ciutadans davant la Junta de la Bisbal d'Empordà el mateix dia de les eleccions, en la qual es van adjuntar fotografies que, segons la JEZ, "evidencien que l'Ajuntament de Torroella no va complir l'acord d'aquesta Junta que li requeria expressament la retirada de símbols partidistes del consistori".

Concretament, a les fotos s'apreciaven llaços grocs, una estelada i pancartes referents a la llibertat dels presos polítics i en contra de la sentència de Tribunal Suprem per l'1-O. La Junta recorda que ja va advertir al consistori que, "en cas de no complir l'acord, podria ser constitutiu d'un delicte de desobediència". Per això, la JEZ ha traslladat el cas a la Fiscalia de Girona perquè "s'iniciïn les accions penals pertinents en relació amb els fets ocorreguts".

Colomí, que ja havia estat regidor de l'equip de govern entre el 1991 i el 2003, va ser elegit alcalde en les eleccions municipals celebrades el passat mes de maig ―on la seva formació Unitat i Progrés Municipal (UPM) va obtenir sis regidors― i va assumir el càrrec al juny després de pactar amb ERC, que va aconseguir quatre regidors.