La Junta Electoral Central (JEC) ha requerit aquest dijous al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, al fet que "de manera immediata" doni compliment al seu acord del passat 3 de gener i suspengui el president català, Quim Torra, de la seva condició de diputat per haver desobeït l'òrgan electoral.

A més, la JEC insta Torrent a remetre-li la documentació que "certifiqui" la pèrdua de la "condició de diputat" de Torra, en un acord adoptat després de considerar que la seva decisió de gener té caràcter "plenament executiu", ja que la suspensió que havia sol·licitat el mateix Torrent "ha estat denegada per l'òrgan jurisdiccional competent", és a dir, el Tribunal Suprem.

Per adoptar aquest acord, la Junta ha tingut en compte una petició realitzada per Vox al president del Parlament perquè complís la suspensió de Torra, les al·legacions presentades pel mateix Roger Torrent i la interlocutòria del Suprem dictat avui mateix en el qual estableix que "no pertoca a l'adopció de la mesura cautelar de suspensió de l'eficàcia" de l'acord del 3 de gener.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat