Cop de la Junta Electoral Central al govern espanyol. El passat dilluns, coincidint amb la sentència als líders independentistes, Moncloa va iniciar una campanya per rellançar la imatge d'Espanya i ressaltar "les fortaleses de la democràcia espanyola". Aquest divendres, la JEC ha decidit que no pot seguir emetent-se perquè ens trobem en ple període electoral. 

La decisió s'ha pres arran d'una denúncia de Junts per Catalunya. A l'anunci hi apareixen la vicepresidenta espanyola i els ministres de Pedro Sánchez parlant a càmera per vendre les bondats de la democràcia espanyola, explicant com va costar arribar-hi després de la dictadura i defensant que Espanya és un país que garanteix els drets humans. 

Segons l'escrit de la JEC, tenint en compte que els membres del govern són també candidats el 10-N o integrants d'una de les formacions que s'hi presenten, la difusió del contingut vulnera el principi d'igualtat en l'exercici del sufragi passiu.

Afegeix, a més, que al vídeo no es justifica de cap manera per què no hi apareixen altres representants de la vida social i política del país i això fa que "el missatge positiu de la societat espanyola" s'associï directa i exclusivament al PSOE. 

Per tot això, s'obliga el govern a suspendre temporalment l'anunci, fins que passin les eleccions de novembre.