Des d'aquest dilluns 4 de març que estem oficialment en període electoral. És quan va sortir publicat al BOE el decret de convocatòria d'eleccions generals. D'aquí que la Junta Electoral Central hagi obligat l'alcaldessa Ada Colau a anul·lar un acte públic perquè considera que podria ser propaganda. 

Colau havia agendat per aquest dilluns 11 de març la presentació, com a presidenta que és de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, de'una de les seves propostes estrella, el nou model de gestió pública de l'aigua, una de les promeses que va protagonitzar la campanya dels comuns, ara fa quatre anys. 

Concretament, la Junta Electoral Central prohibeix que se celebri aquest acte per la simultaneïtat amb la convocatòria de les eleccions generals el 28 d'abril i de les locals, autonòmiques i europees del 26 de maig. La presentació havia de tenir lloc a les sis de la tarda a la Biblioteca Bonnemaison, però des del propi departament de comunicació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han comunicat que l'activitat queda cancel·lada.