Enric Millo, exdelegat del govern espanyol a Catalunya durant la implantació de l’article 155 que va suspendre l’autogovern català, ja té nou destí de la mà de la Junta d’Andalusia, governada pel Partit Popular gràcies a un pacte d’investidura amb la ultradreta de Vox i de Ciutadans.

Segons ha confirmat el mateix Millo via twitter, l'exdelegat del govern ha estat nomenat secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia. Es tracta d'un càrrec, amb rang de viceconseller, adscrit a Presidència amb funcions de representació de l'administració de la comunitat davant la Unió Europea i la Delegació del govern a Brussel·les.

A més mantindrà relacions de cooperació política i territorial, i la relació interfronterera amb Portugal i Marroc, el foment de la internacionalització de l’economia i el teixit empresarial, les missions internacionals d’exportació, la captació d’inversions extrangeres i la relació amb les comunitats de la resta d’Espanya.

Millo prendrà possessió del càrrec el dijous, 2 de maig, a la seu del Govern de la Junta d'Andalusia, a Sevilla. “Agraeixo molt la confiança que el President del Govern d’Andalusía he depositat en mi, que afronto aquesta nova etapa com un important repte professional en l’àmbit de la gestió de les polítiques publiques, i que ho faig amb voluntat de servei públic a la comunitat i al conjunt d’España”, ha afirmat Millo.