"Volem guanyar, aquest país vol guanyar i ERC vol guanyar, hem nascut per guanyar i vivim per guanyar, n'estem farts de perdre i tenim tot el dret a guanyar". Aquest és clam del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, tot just l'endemà que des de Convergència, el candidat Francesc Homs disparés contra ERC amb la frase "si volen guanyar les eleccions, que ho facin, nosaltres volem que venci el país", així com també les declaracions de l'expresident Artur Mas, que va acusar els republicans d'anteposar els seus interessos partidistes al procés independentista.

Com ja és habitual en aquesta campanya electoral, ERC evita entrar explícitament en el cos a cos amb els convergents, però a ningú se li escapa que les declaracions del vicepresident i conseller d'Economia responen clarament als atacs constants que li arriben per la banda convergent, ja sigui pel cantó del candidat de CDC Francesc Homs com de l'expresident de la Generalitat.

"No defallirem mai, i per tant la victòria és segura, fins a la victòria sempre", ha clamat Junqueras davant unes 600 persones a Igualada. L'acte fins ara potser més multitudinari d'Esquerra Republicana durant aquests primers vuit dies de campanya electoral.

Junqueras ha tret pit i ha presumit dels 85 anys d'història del partit, posant èmfasi en el seu "compromís absolut" amb Catalunya, la seva llibertat i la justícia social. "Compromís amb l'ètica i l'honradesa, sense un cas de corrupció i sense haver defallit mai en el compromís de la independència", ha asseverat. Un missatge clar i contundent cap als seus socis de Govern, a qui avisa que "no defallirem mai i per tant la victòria és segura, fins a la victòria sempre i per la llibertat de Catalunya".