A les portes del tret de sortida a les eleccions municipals i europees del 26-M, el president d'Esquerra i candidat al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, ha enviat una carta a militants i simpatitzants per demanar una doble victòria en la segona volta de la "primavera republicana". 

Junqueras es mostra "orgullós" de la victòria de fa dos diumenges, en les eleccions al Congrés dels diputats, però situa la nova cita a les urnes com un revàlida. Així, defensa que cal guanyar a Barcelona perquè "el país necessita que la capital sigui republicana per continuar el camí cap a la independència" i també a les europees per "tornar a derrotar la repressió amb tota Europa com a testimoni".

Junqueras defensa que el moviment independentista viu ara "un moment d’impàs, pendents del judici, reagrupant forces i preparant-nos de nou per al proper embat. I aquestes eleccions europees i municipals són l’inici de l’etapa de construcció". Per això, defensa que tot i la victòria del 28-A "no n’hi ha prou" i demana "persistir" i "guanyar" perquè "Catalunya vol ser lliure".

També demana una victòria ampla arreu del territori per construir "municipis republicans". "Construïm la majoria republicana des de la base i des d’Europa", conclou el líder dels republicans.