Més de 600 persones han homenatjat el vicepresident i líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras (ERC),  la nit d'aquest dijous a Sant Vicenç dels Horts en complir-se 9 mesos del seu empresonament preventiu en el marc de la casa de l'1-0.

El sopar groc s'ha desenvolupat en un clima de forta emotivitat atès que Junqueras és veí i va ser alcalde de Sant Vicenç dels Horts, municipi del Baix Llobregat. A l'acte hi ha intervingut la consellera de Salut, la també republicana Alba Vergés, que ha demanat la llibertat de Junqueras i de tots els presos polítics. 

El 4 de juliol passat, Junqueras, empresonat a Estremera (Madrid) des de feia 8 mesos va ser traslladat a la presó de Lledoners juntament amb el conseller d'Exteriors Raül Romeva, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

Els també consellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn també estan empresonats a Lledoners, mentre que la consellera Dolors Bassa és a Puig de les Basses, a prop de Figueras, i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a Mas d'Enric, al Catllar.