En el marc de la Taula per la Democràcia constituïda aquesta setmana, el vicepresident Oriol Junqueras s'ha reunit aquest diumenge a les vuit del vespre amb el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, i el d'UGT, Camil Ros, així com els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La trobada ha tingut lloc a la seu de Comissions Obreres a Barcelona.

Els participants de la trobada s'han reunit per abordar la situació política i tractar de trobar una "resposta unitària" a la repressió de l'Estat espanyol contra el referèndum, i també s'han "coordinat" amb les patronals de la petita i mitjana empresa, Pimec i Cecot. Cap dels actors ha descartat la convocatòria de vaga general pel 3 d'octubre, feta per sindicats minoritaris com la CGT o la COS. 

La Taula per la Democràcia, que aplega una quarentena d'entitats socials i sindicals, va constituir-se aquesta setmana com a resposta a la "vulneració de drets fonamentals" que ja s'havia anat produint a Catalunya. Aquestes entitats ja han condemnat durant la jornada d'aquest diumenge les càrregues policials desproporcionades per aturar el referèndum.