El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha advertit que “els temps difícils seguiran” i que la sentència de l’1-O “serà duríssima”, però que la repressió no aconseguirà que els presos renunciïn a les seves idees i objectius legítims i democràtics. “Prepareu la gent, prepareu el partit i aguanteu perquè nosaltres estem preparats i aguantarem tant de temps com calgui”, assegura en una carta.

La missiva ha estat llegida per la portaveu del partit, Marta Vilalta, en el marc d'un dinar republicà. Junqueras afirma que no renunciaran mai al civisme i a la democràcia i que el seu sacrifici no serà en va, per la qual cosa reclama a Esquerra que no es deixi enterbolir per cap comentari sobre l'actuació del partit. “Aneu amb el cap alt, el cor tranquil i serè”, demana.

“Nosaltres, juntament amb altres companys i companyes, vam fer l’1-O. I el vam fer perquè vam dir que el faríem. Quan nosaltres diem una cosa, la fem. I no diem allò que no podem fer”, diu, en una referència crítica a JxCat i Carles Puigdemont.