S'ha de saber quan parlar i quan callar. Així ha respost el vicepresident Oriol Junqueras a l'exconseller Santi Vila des de la presó d'Estremera, després que aquest últim hagi publicat un llibre on explica la seva experiència al Govern, especialment tot el que va envoltar l'1-O i el 27-O. “A la vida hi ha moments en què has de saber callar”, etziba el president d’Esquerra Republicana. “Per respecte als altres però també a tu mateix. La talla humana d’una persona també es defineix pel que no diu, i pel que diu i quan ho diu”.

En una entrevista al diari El Punt Avui, Junqueras també demana a la CUP que “ens ajudin, s’impliquin i formin part de la solució, no pas del problema”. En aquest sentit, afegeix: “Han de formar part de la mata de jonc. Si hi són l’enforteixen. Si no la debiliten”.

Sobre les declaracions recents del president Puigdemont, en què assegurava que va ser un error no declarar la independència el 10-O, el vicepresident respon que no és ell qui ha de “revisar” el passat. "No som República però ho acabarem sent si una majoria democràtica prou sòlida ho vol. El que no veig és futur dins el Regne d’Espanya, sincerament”, afirma.

El dirigent republicà també reitera el seu suport a la candidatura de Jordi Sànchez. De fet, preguntat sobre si hauria de ser ell el candidat després de la renúncia de Puigdemont, defensa que “ERC és generosa” i que la prioritat és formar Govern.

“Som un moviment democràtic i la nostra força radica en la gent, ens hem de dotar d’una sòlida majoria política, transversal, que superi l’aliança conservadora que vol paralitzar tots els canvis”, sosté Junqueras.