Sis mesos ha tardat el pare d'Oriol Junqueras a poder tornar a veure el seu fill, després que va ser empresonat a Estremera el 2 de novembre. Finalment, aquest diumenge Artur Junqueras, de 79 anys, ha pogut accedir al centre penitenciari madrileny acompanyat d'un altre dels seus fills, Roger.

La comitiva familiar va sortir a les dues de la matinada de Catalunya per fer les sis hores de viatge en cotxe i arribar a la visita, prevista per dos quarts d'onze del matí.

Fins ara, Artur Junqueras no havia pogut veure el seu fill perquè no figurava a la llista de familiars que es va tancar durant els primers dies d'empresonament. L'admissió del pare a la llista ha costat mesos d'insistència per part de la resta de la família, fins que finalment s'ha aconseguit.

Fonts properes expliquen que ha estat una trobada molt emotiva -a través del vidre d'un locutori-, en la qual s'han posat al dia. Entre altres qüestions, Artur Junqueras ha explicat al seu fill com va anar el Congrés Català per la Defensa de l'Estat de Dret, celebrat aquest dissabte a la UB i en què va assistir. 

L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, també ha visitat Junqueras avui i ha compartit una imatge de la sortida de la presó en la qual apareixen el pare i el germà del vicepresident català: