A les portes de la cimera de les forces sobiranistes que se celebrarà divendres i en plena embranzida judicialitzadora del Govern espanyol, el president d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha volgut insistir davant del consell nacional dels republicans sobre el compromís del partit amb la convocatòria del referèndum del setembre fins al punt que ha anunciat que Esquerra ja ha reservat un milió d’euros per a la campanya.

“Reservem un milió d’euros per fer la campanya del referèndum que ens ha de portar a la llibertat, perquè anem per feina, perquè som seriosos, perquè som rigorosos, perquè nosaltres sí que estem convençuts que farem aquest referèndum”, ha afirmat Junqueras davant el consell nacional del partit reunit aquest matí a Barcelona.

 

Suport a Forcadell i Simó

El líder republicà ha fet una crida a assumir totes les responsabilitats i a seguir treballant per “tenir noves eines per afrontar el repte que hi ha al davant”. En aquest sentit, ha instat els consellers nacionals a “somriure” i a fer costat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i a la secretària primera de la Mesa, la republicana Anna Simó, arran de la investigació oberta pel TSJC per la votació en el ple de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent.

Assumir reptes molt difícils

El dirigent republicà ha dedicat igualment la seva intervenció a subratllar la feina feta per Esquerra dins del Govern, en particular des del Departament d’Economia, assegurant que s’ha aconseguit que quadrés la tresoreria i que els ajuntaments, les entitats del tercer sector o les farmàcies estiguin cobrant. “Cada dia som capaços d’assumir reptes que tothom considerava que eren molt difícils o que no es podien assumir”, ha afegit.

El consell nacional d’ERC ha aprovat avui un pla d’igualtat per als propers tres anys per aconseguir donar més visibilitat al paper de les dones dins del partit i potenciar que hi hagi més dones en els alts càrrecs.